O meni

Rođen sam 03.06.1986. godine u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji. Osnovnu školu sam upisao 1993. godine u Saveznoj Republici Jugoslaviji, a fakultet 2005. u Državnoj zajednici Srbiji i Crnoj Gori. Fakultet sam završio, stekavši zvanje diplomiranog filozofa 2011. godine u Republici Srbiji a trenutno živim i radim u Republici Crnoj Gori.

Skoro svako ko se rodio na Balkanu u poslednjih 20-30 godina može da napiše sličan uvod za biografiju. Taj podatak je samo jedan u nizu mnogobrojnih ludosti koje su nesumnjivo izrodile mnoge neobične likove koje srećete na ulici, sa kojima možda živite i radite ili ih makar gledate na televiziji. Ja sam se za pripadnost neobičnima vjerovatno prijavio onog momenta kada sam upisao studije filozofije u državi u kojoj je izraz “filozofirati” vezan isključivo za lupetanje.

Tekstovi koje možete naći ovdje više govore o meni nego nekakva detaljna biografija. Ljudi koji me znaju po njima i “čitaju” moja stanja. Mogu vam samo reći da sam diplomirani filozof po struci, trenutno zaposlen u potpuno drugačijoj poslovnoj sferi. Volim da pišem (očigledno) a još više da čitam, pogotovo djela naučne fantastike (ako izuzmemo djela struke). Volim i šetnje i blagosloven sam time što živim pored mora, jer ništa ne daje takav utisak kao modra voda pod oblačnim nebom. Volim i muziku, prvenstveno onu koju ima jaku podlogu u stihovima, mada ne bježim ni od instrumentala.

Novi projekat koji možete naći i na ovim stranama je radio emisija „Glasom protiv negativnog“ u kojoj zajedno sa gostima istražujem suštinu pojmova o koje svi koristimo a čija smo značenja zaboravili, pojmove kao što su demokratija, feminizam, sloboda mišljenja. Emisija se emituje od devetog maja svake subote u 18 časova na Radio Baru a putem interneta je možete pratiti na adresi www.barinfo.me kao i na mom youtube kanalu . Čitajmo se i slušajmo!

Neću dalje da širim o sebi, mogu samo reći da mi je “najbliža” filozofska škola egzistencijalizam, a među njima najbitniji Soren Kjerkegor, čije riječi stoje kao moto ovog sajta. Omiljenog pisca nemam, a omiljeni muzičar Nik Kejv (i bend Bad Seeds naravno), omiljeni filmadžija Vudi Alen, a omiljenih filmova imam mnogo. Opet ću vam reći, ako želite da me zaista upoznate, čitajte tekstove – moje misli, moja vjera i sva borba koja iz nje proizlazi je bolje ogledalo duše od bilo kakvih opisa i dnevnika.