Neuništivost gluposti – Madlen Olbrajt

Red je da se malo pozabavimo nekim stvarima iz međunarodne politike kroz prizmu serije članaka koji će se pojavljivati zajedno sa izjavama koje hrabro stoje i pokazuju neuništivost gluposti. Ovi tekstovi neće biti previše dugački i za danas vam donosim dve genijalnosti:

„Prirodna bogatstva su nepravedno raspoređena samo na Rusiju“- Madlen Olbrajt

 U jednoj rečenici odlično pokazan kaubojski (uprkos tome što je izjavu dala jedna žena) mentalitet spoljne politike najveće svjetske sile. Kako je moguće da je neka država bogatija u nečemu od SAD? Ako je tako, odmah je nepravedno. Nažalost glupost izjave se ne sadrži samo u toj poziciji nezadovoljstva već i u blagom najavljivanju eventualne akcije da se ispuni pravda na svijetu, jer je jedino pravedno da SAD ima najviše neke sirovine, pošto su i najveći neokolonijalista. U odnosu na ovakvu „mudrost“ izjave Buša mlađeg djeluju kao radovi nekog doktora nauka. „Takve ideje zaista postoje u glavama nekih političara, i to zabrinjava“, ovako je pomenutu izjavu komentarisao Vladimir Putin ali još više zabrinjava što ovakvi ljudi imaju priliku da uđu u vlast SAD na sledećim predsjedničkim izborima s obzirom da su osvjedočeni humanisti (Olbrajtova, Holbruk…) u timu Hilari Klinton, zasad najvećeg favorita kod demokrata. Isuviše sam se raspisao pošto je ovo više za rubriku bez komentara ali samo da zaključim ako se ovakvi ljude vrate na kormilo najveće svjetske sile poželećemo mi opet Buša, Kondolizu i pogotovo Kolina Pauela.

 U dopunskom članku za danas osvrnuo bih se na rezoluciju danas (ili juče) izglasanu u parlamentu, apel za skidanje sankcija Kubi od strane SAD. Apel koji su u svojim parlamentima usvojile zemlje čitavog svijeta (oko 160 zemalja članica UN) usvojen je i kod nas. Ali ova vijest dolazi u neuništivost gluposti zbog toga što je protiv ove deklaracije glasalo članstvo LDP-a u skupštini uz neobičan izgovor koji nije potrebno navesti. Zar je moguće da jedna partija isključi svoj mozak i da svoja djelovanja podredi stavu spoljne politike SAD-a a sve pod nekim plaštom demokratije? No, vjerovatno njihovi poslanici smatraju da je izjava Madlen Olbrajt sasvim na mjestu.

2 thoughts on “Neuništivost gluposti – Madlen Olbrajt

  1. „Prirodna bogatstva su nepravedno raspoređena samo na Rusiju“- Madlen Olbrajt

    Hahahaha, nesto najjace sto sam procitao :D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.